Κάθε πρωί που κίναγα να πάω στη δουλειά

Θυμάμαι που όταν πρωτολειτούργησε το μετρό, τα ηχεία έπαιζαν κλασική μουσική, Μετά περάσαμε μια φάση με Ameλλλie κ Σπανουδάκη (στον ΗΣΑΠ) Τις προάλλες όμως 8.30 το πρωί που κίναγα να πάω στη δουλειά, κι έφευγαν σαν πουλιά τα ψαροκάικα, στο σταθμό της Κηφισιάς έπαιζε το "Λευτέρη, Λευτέρη, Λευτέρη, σ' έχω σταμπάρει στο παλιό μου το τεφτέρι" (χωρίς τα λόγια) Αν ζούσαμε σε ελληνική ταινία:

μπαίνει το τραγούδι οι επιβάτες αρχίζουν να κουνάνε ρυθμικά τα ποδαράκια, μια ξανθιά σηκώνεται κ με τη free press για μικρόφωνο αρχίζει το τραγούδι, αρχίζουν τα παλαμάκια διστακτικά, μέχρι να καταλήξουν σε όλα τα βαγόνια σε όλους τους συρμούς ο κόσμος να έχει σηκωθεί όρθιος και να χορεύει και να τραγουδά -σας υπενθυμίζουμε να στέκεστε στη δεξιά μεριά στις κυλιόμενες κλίμακες για να διευκολύνετε αυτούς που χορεύουν- να ξεχύνονται στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα στους κήπους, τα μαστόρια στην οικοδομή χορεύουν λεβέντικο καν καν, ο κουφός επέτης να διασκεδάζει χτυπώντας παλαμάκια, ενώ η Τζίνα, η Τζέσυ, η Τζέφη και η Τζούλια σέρνουν το χορό γύρω από την Ομόνοια, μέχρι και οι μαύροι μπαίνουν στο γλέντι που -αντί για πιάτα- σπάνε τα πειρατικά cd (που τους ξεμείνανε κ κανείς δεν αγοράζει πια).
Μια συνηθισμένη μέρα ξεκινάει στην Αθήνα *** πως λέγεται με μια λέξη αυτό που χτυπάς τα τρία δάχτυλα μεταξύ τους? (στις φωτογραφίες: βασιλική αμαξοστοιχία στο σταθμό του Πειραιά και κατασκευή του σταθμού (1926) αντίστοιχα. από το site του ΗΣΑΠ)

6 σχολια:

ProFyLaKtiKo είπε...

εγώ έχω πετύχεινα παίζει τον εξορκιστή...

Unknown είπε...

* προφυλακτικό,
και πολύ καλά έκαναν, αφού ο εξορκιστής ήτο Έλλην (από τη μεριά της μάνας του)

uberbastard είπε...

αυτη η σκηνη απο ελληνικη ταινια που περιγραφεις ,λολ, μου θυμισε την Αλικη στη σωφερινα μεσα στη φυλακη. το παραλογο ειναι οτι εβαλαν την Αλικη σ'ενα στενο κελλι με 30 αντρες.
http://uk.youtube.com/watch?v=U-iF5EdssJo&feature=related
ετσι ειναι η ζωη μας νομιζω, σαν ταινια του 60, παραλογη κι αστεια

ethanandthecity είπε...

θα μπορούσε να παίζει και Κοκκίνου ένεκα νέας διαφημιστικής καμπάνιας των Μ.Μ.Μ. οπότε πάλι καλά να λες

pikos apikos είπε...

Αυτό τελικά μου φταίει. Εδώ στην θεσσαλλλλλονίκη δεν έχουμε μετρό και φρι πρες για να ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές ευφορίας κατά την διαδρομή προς τας εργασίας μας...Πάω να σκάσω.

(από ξανθιές πάλι, άλλο τίποτα).

Unknown είπε...

* uberbastard
30? στενο? α ρε τυχερη Αλίκη
(πολύ μ έρεσε η τελευταία ατάκα σου)

*ethan
το παίζει συνέχεια! παντού! μόνο εμένα μου φαίνεται παράταιρο να βλέπω την Κοκκίνου με ύφος αν-είσαι-καλό-παιδί-θα-σου-δώσω-κ-κώλο-χρρρρρρ
να τραγουδάει για τις λάμπες που πρέπει να σβήνουμε?

(και πάλι καλά να λες: φαντάζεσαι να το τραγουδούσε ο Κότσιρας? που θα τον έκλειναν κ μισοτιμής)

*pike apike
το ξανθό το θεσσαλονικί έχει ειδικό κώδικο στη λ'ορεάλ

(άντε βρε που δεν έχετε φρι πρες, μια χαρά έβρισκα πάντα Lifo & Αthens Voice)